Шукати в цьому блозі

понеділок, 18 червня 2018 р.

Вінс Флінн "Американський убивця": динамічний початок величенької серії

Намагаюсь не пропускати трилероновинок, тому неабияк зраділа, коли мені дістався "Американський убивця" в хорошому перекладі та гарному кінооформленні від "Букшефа". Фільму не бачила, але, знаєте, глянула б. Думаю, має бути цікавим.


Шпигунські історії бувають різними: елегантними як у Флемінга, нуднуватими як у Ле Карре і непродуманими як у Семенова. Що ж до Вінса Флінна, його книги - бойовики від першого до останнього слова, екшни, які хоч зараз знімати з розмахом блокбастера.

Мені дуже сподобався стиль шпигуна-командоса, який бере не так підступом як нестримною нахабністю та спритністю. Зрештою, коли немає часу грати в ігри, доводиться діяти. І що швидше - то більше шансів на успіх.

Образ головного героя Реппа Мітча імпонує, він мстить за тих, кого вбили терористи. Чудово розуміє, що загиблу кохану не воскресиш, але вірить, що зможе зберегти чиєсь серце цілим, якщо втрутиться, якщо зупинить моджахедів. Він йде не вбивати, а рятувати. Звісно, не без зброї. Звісно, доведеться стріляти. Але тут мета настільки випробовує засоби, що американський убивця постає героєм. Отак от.

"Американський убивця" - справжній серіал, вже є 14 книжок, а, оскільки автор при доброму здоров'ї, то може бути ще. Із задоволенням продовжу знайомство і вам раджу, якщо хочете карколомних пригод.


Колись я дійду і до червневих книжок, але це вже зовсім інша історія... Попереду ще одна травнева і підсумки місяця. До липня встигнемо)

Немає коментарів:

Дописати коментар