Шукати в цьому блозі

середу, 1 лютого 2017 р.

Прочитане за січень - ось що я називаю вдалим початком року

З красивої вісімки, такої собі безконечності я почала 2017 рік. І, знаєте, дуже задоволена результатом такого непростого початку. Бо не знаю, як у кого, але у мене місяць видався дуже насиченим, стресовим та емоційним. Я її багато шоколаду, гризлась, бігала до лікарів, вела переговори, а потім засинала з книжками. Але про що я? Ви ж не за цим сюди прийшли, тож:


Paul Beatty - The Sellout


Це переможець "Букера" 2016 року. І таки так, вона достойна премії, бо дуже вся така незвичайна. Вам колись траплялась чорна-чорна расова сатира? От і мені ні. Вже за цю унікальність варто дати премію, а тут ще й цікавий сюжет, виважений авторський стиль і такий гумор... пардон, сатира. Словом, мені дуже сподобалось. Особливо прикол з рабом і хазяїном. Раджу. 10 з 10. Перша і найкраща книжка цього місяця.

Далі у мене книги 2 і 3. Розповім про них разом, адже це двотомник за улюбленим серіалом:

Donn Cortez  - "CSI Miami: Harm for the Holidays: Misgivings", "CSI Miami: Harm for the Holidays. Heart Attack"



Тут є все: Гораціо Кейн, кілька трупів, терористична загроза, ядерна зброя і ще дуже багато цікавого. Не буду кривити душею, серіал все ж ефектніше виглядає, але книги Донна Кортеза досить динамічні. Хороший детектив, але Юля, як завжди, раніше здогадалась, хто поганець. Хоч бери і йди у слідчі. 8 з 10.

Марія Ланг - "Спадкоємці Альберти"


Чомусь після Маямі мене одразу потягло у Швецію. Скандинавський детектив - це взагалі особливе літературне явище і час від часу я до нього звертаюсь. Хоча дивно, які наскрізь виховані привітні шведи здатні на криваві злочини. "Спадкоємці Альберти" - це якраз приклад нелогічного, а отже дуже несподіваного детективу. Але я все ж не вірю в такий сюжет, тому дарую 6 з 10 за краєвиди і спогади про Стокгольм.

Lucy Daniels - Puppies in Trouble


Не можу якось доладно пояснити, чому я взялась читати повісті для дітей від семи років. Мабуть, цуцик на обкладинці привабив. Так от історії у цій книжечці такі ж м'якенькі і оксамитові, як шубка у цього собако-дива. Але цього замало для правдивого задоволення книжкового маніяка, тому 6 з 10, бо я для цього уже застара.





Sophie Kinsella as Madeleine Wickham - Sleeping Arrangements

 
Ця книга вже з'являлась у блозі у якості декору до маски. І от нарешті я взялась за неї і прочитала за три вечори. Люблю Кінселлу за її веселі інтригуваті історії. Вона добряче струснула спільним відпочинком дві пари, які вже почали втрачати новизну у стосунках... і, може, навіть любов. Чоловік, який постійно переживає через те, що може втратити роботу. Ще один чоловік, який ніколи не буває зі своїми донечками, а вони його вже й побоюються. Дві дружини, які перестали бути щасливими у шлюбі. І геть дика нянька, яка взагалі неймовірний персонаж - тисячу лайків їй. І ще одне 10 з 10 - дуже люблю Кінселлу і раджу її всім, хто хоче відпочити душею.


Deborah Levy - Hot Milk


Номінант на Букера, який однозначно не міг би перевершити чорно-чорної расистської сатири. Складно говорити про книгу, яка викликала купу різних, часто діаметрально протилежних емоцій. Читалась дуже швидко і приємно, але все-таки, мабуть, я чогось не зрозуміла у чарівних клініках Іспанії, батьках-греках і поцілунках двох жінок на розпеченому пляжі. А починалось все з медуз. 7 з 10, бо щось воно таке...



John Grisham - Calico Joe

 
Чекала від Грішема чогось більшого. Можливо, я просто не розумію цієї бейсбольної драми, бо в принципі не розумію бейсболу і навіть не знаю правил. Хоча у цій історії спорт - тема другорядна, тут швидше про те, що інколи треба переступити через себе і попросити пробачення. І часу залишається зовсім мало... 7 з 10 за емоції.



Такою була моя чудова вісімка січня. А що доброго ви встигли прочитати у 2017 році?

3 коментарі:

  1. Юля, очень крутая скорость прочтения, мне надо 2 работы бросить, чтобы успеть столько читать в месяц))

    ВідповістиВидалити
  2. Юля, ти хоч спиш??? Коли ти встигаєш читати?
    Аби мені встигнути стільки прочитати за місяць з моїм режимом - мені треба жити на Венеру, де в добі майже 6 тис годин :)

    ВідповістиВидалити
  3. Круто! Я не читала в январе, зрение падало, тестировала оперативную память на ошибки, немного слушала "Властелина колец" 3-ю книгу и смотрела сериал "Баффи - победительница вампиров" 1 сезон. :)
    Заглядывай в гости.

    ВідповістиВидалити