Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

Кріс Тведт "Небезпека рецидиву": нова справа Мікаеля Бренне

Серія про норвезького адвоката Мікаеля Бренне - гарантовано цікаве чтиво, від якого важко відірватись. Шкода, що наразі їх тільки три перекладені, хочеться ще.


Шукати справедливість - геть не робота адвоката (це навіть проходить червоною лінією через роман), щоб ви там не думали. Робота адвоката - захищати клієнта у суді. Та Бренне не дає спокою справа Майї - 14-річної красуні, яку замордували. Він захищає підозрюваного Алвіна Му, вельми неприємного типа, якого виправдовують через появу випадкового свідка. Бренне виграв, але він знає, що Му - винен. Тож починає копати, чому свідок збрехав, навіщо загадковій жінці заплутувати слідство.

Те, що він знаходить в процесі... Ох... Тут волосся може стати дибки, але якщо ви читаєте скандинавські детективи, то маєте бути готовими до всього. Буде і огидно, і страшно, і просто бррр.

Кріс Тведт вміє наставити у своїх творах багато пасток, які щоразу більше пускатимуть туману в очі, але під кінець все почне прояснюватись і стане абсолютно зрозумілим. За цю логічність Тведта треба любити і шанувати.

А що ж до мене, то попереду ще один його трилер. 

Немає коментарів:

Дописати коментар