Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 30 грудня 2016 р.

Прочитане у грудні: віддати книжкові борги

Хто у грудні добиває давно початі книжки, той я:) Хоч не обійшлось, звісно, і без свіжо початих. Хтось просто не вміє починати книжку, закінчивши всі попередні. Але наприкінці року мені все-таки вдалось щось надолужити і щось для себе відкрити. Можливо, саме у мене й ви знайдете книгу, яка сподобається вам у 2017...



Чудову сімку відкриває не надто чудова книга:

Phil Rickman - "The Man in the Moss"


У анотації до цієї книги йшлось, що це фолк-горор. Ніколи не читала нічого подібного, тому дуже зацікавилась. Як виявилось, фолк-горор - це кашка з легенд, спогадів циганського табору і викопного чоловіка, якого витягли з болота. Не сподобалось. І нудно було читати. Але за шотландські краєвиди поставлю 4 з 10.


Діана Сеттерфілд - "Тринадцята казка"
 
Просто найкраща книженція місяця, у якій прекрасно все - і закручений сюжет, і цікаві герої, і величезна таємниця, і слово, і закос під вікторіанські романи, і кіт Привид. 10 з 10. Сміливо відношу її до когорти кращих книг у 2016 році, а, може, й взагалі...

Стівен Кінг - "Країна розваг"
Не найкращий роман короля жаху, але доволі-таки якісний трилер. А ще нова для мене тема - за парками розваг я так близько не спостерігала. "Ми продаємо веселощі", а ще прихистили маніяка. 7 з 10. Чогось мені не вистачає...

Matthew Quick - "The Silver Linings Playbook"
 
Книга - хоч і дебют, але екранізований. Ви могли її бачити у прокаті з назвою "Мій хлопець - псих". Надзвичайно легке чтиво з глибокими прихованими мотивами. Якщо вам подобаються щасливі закінчення, то ласкаво прошу:) 8 з 10.

"Улюблені вірші"

Обожнюю книги, які можна прочитати за лічені хвилини. Прекрасний вибір для малюків від 2 до 102 років. А ще класні ілюстрації. 9 з 10, бо я вже виросла з цього.

Laini Taylor -  "Daughter of Smoke and Bone", "Days of Blood and Starlight", "Dreams of Gods and Monsters"
 
А тут мова піде про книжкові борги. Цю трилогію почала читати ще у 2015 і досить швидко впоралась з першими двома книгами, а от на третій застрягла так, що кинула десь на 10%. Дочитати себе змусила тільки тепер. І дарма, бо закінчилось нічим. Сумно як для фентезі - 3 з 10.

George R.R. Martin - "A Storm of Swords"
 
І ще один книжковий борг, який я не хотіла брати з собою у новий рік. Мартін - він прекрасний, і "Грою престолів" можна насолоджуватись безконечно довго, але досить читати книгу - вже півроку смакую. 10 з 10. Треба буде якось купити переклад і перечитати знову.

Читали щось з цього? Маю намір підготувати ще один пост з п'ятіркою кращих книг року за версією tar_el:) тож чекайте найближчих оновлень!


4 коментарі:

  1. Жодної з цих книг не читала, та й на них треба час.
    Тринадцята казка зацікавила :)

    ВідповістиВидалити
  2. Игра престолов ван лав ) Но на русском,я не настолько крута :))) Тоже дооолго растягивала удовольствие)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. не знаю, як людям вдається прочитати її всю за раз)

      Видалити