Шукати в цьому блозі

четвер, 10 серпня 2017 р.

Зазирнути за лаштунки: "Як працює Google"

Починаю переглядати своє ставлення до нон-фікшн. Ця література таки має право на життя, а надто, якщо це історія успіху топової компанії (про роботу у якій мріють багацько людей, навіть далеких від кодування. "Як працює Google" (How Google Works) Еріка Шмідта та Джоната Розенберга - історія формування та успіху, вона розкаже про формування корпоративної етики і середовища, де максимально орієнтуються на користувача. А у #YakabooBingoSummer - це № 15 - реальна історія.



Дозволю собі дещо перефразувати основну думку цієї книги:



«Якщо я дам вам одну гривню, ви станете на одну гривню багатші, а я на одну гривню біднішим. Якщо ж я поділюсь з вами ідеєю, то у вас з’явиться нова ідея, але й у мене вона залишиться».

Так от "Як працює Google" - про те, як залучити креативних розумників, створити їм умови для генерування ідей, дозволяти суперечити та відводити час для їхні проектів. А потім насолоджуватись результатом. У Google не карають за проколи, колеги, побачивши їх, допомагають виправити, саме це і зробило його найкращим пошуковиком. І не тільки. Google вже давно вийшов за межі тільки пошуковика.

У книзі повно класних цитат. Ось як ця:



«Якщо у нас є факти, нумо дивитись на факти. Якщо все, що нас є, - це думки, то погодьмось з моєю» (Джим Барксдейл).

Або ця:



«Організація – це подовжена тінь однієї людини» (Альф Волдо Емерсон).

Неймовірно приємно читати про справу життя, яка не поглинула все інше. Де керівники згадують колишніх працівників не "незлим, тихим", але позитивно відгукуються щодо того, що людина принесла компанії. Тому що креативні розумники час від часу потребують зміни дислокації, нових декорацій та викликів.

Хороша книга. Якщо надибаєте десь її, читайте.

___________________________________________________

Знаю, що набридла вам відгуками. Деякий час матимете чистий спокій:) Починаю великі тексти.

1 коментар:

  1. я думаю, ця книга буде цікава керівникам невеличких фірм для початку :) бо керувати - то справа нелегка, а гуглом керують дуже вдало

    ВідповістиВидалити