Шукати в цьому блозі

вівторок, 22 серпня 2017 р.

Фініш #YakabooBingoSummer - Джон Ле Карре "Нічний адміністратор"

Сьогодні звітую про виконання останнього завдання літнього бінго - новинка Книжкового Арсеналу. Так, і Доббі вільний читати все, що завгодно аж півтора тижні, бо ж 1 вересня з'являться завдання осіннього і заключного етапу. А зараз поговоримо про автора, який дуже не зайшов мені з першого разу - але оця його шпигунська історія виявилась дуже навіть нічого так.


 "Нічний адміністратор" назва для мене не нова. Коли тільки вийшов перший епізод я його подивилась, але далі якось не зайшло. Не можу сказати напевне, що саме мене не зачепило дивитись далі. Підозрюю, що це та моя тотальна серіальна лінь, яку просто так не викорінити. Але, так, час від часу я залипаю на "Докторові Хто" і "Надприродному".


То ж книжка мучила мене цілий тиждень - тут майже 700 сторінок. Класний цупкий папір і тому вона виглядає дуже товстою. І, якщо чесно, читання не найлегше не тільки через добрячу вагу книги.


Ле Карре настільки серйозно заплутує сліди свого надшпигуна, що я з часом почала плутатись сюжетних лініях, брехні, зав'язаній на брехні, а ще думках і спогадах, які подекуди здавались аж надто реальним. Але, знаєте, під кінець все гарно стало на свої місця і мені прояснилось - останні 50 сторінок піддались взагалі за якихось півгодини - настільки сильно почала розкручуватись пружина.


Ця книга випробує на міцність вас як читача. Але, зрештою, принесе неабияке задоволення. Дуже раджу її тим, хто любить глобальні твори і не боїться викликів. А ще кільканадцять товстих книжок можна знайти у моїй колонці.


А ви любите шпигунські історії?

2 коментарі:

  1. Шпионские истории люблю, поэтому обязательно присмотрюсь к этому произведению!

    ВідповістиВидалити
  2. Юля, коли ти встигаєш жити? :) хоча :) книги - то прекрасне життя насправді.

    ВідповістиВидалити