Шукати в цьому блозі

середу, 30 серпня 2017 р.

Серпневе читання: вісім книжок восьмого місяця

От я зібралась з думками і напередодні оголошення завдань осіннього бінґо від Yakaboo звітую про виконання літнього. І загалом підбиваю книжкові підсумки майже минулого літа. Цього разу вісімка, а вісімка - це майже безконечність.



Kate Thompson - "Switchers"
Дитяча книга, яка не справила на мене особливого враження, але дуже гарно вийшла на фото з вітрячками у Zaanse Schans. Таке собі, щоб хутенько прочитати і позбутися. Читала, що є продовження, але воно мене якось геть не вабить. Поставлю половинку, бо дітям мало би сподобатись.
5 з 10.

Jeffery Deaver - "A Maiden's Grave"


Книга, на яку я геть не покладала ніяких сподівань. А вона виявилась крутезним детективом, справжнім трилером, який не давав спати і не дозволяв відірватись від нього. Вона назавжди залишиться у моїй пам'яті. Як і так ніч під зачиненим аеропортом Ейндховена. Якщо десь натрапите на неї - це розкішна річ про захоплення заручників і ще один не менш зухвалий злочин.
9 з 10.

Таня Малярчук - "Говорити"


Соромно було зізнаватись, але перше моє знайомство з творчістю Тані Малярчук. Дуже приємне і нелінійне знайомство. Маю бажання його продовжувати. Така проза як ковток свіжого повітря після маршрутки. Люблю таку злегка шизофренічну літературу. Але наступного хочу хоча б повість, не люблю оповідань.
9 з 10.

Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg - "How Google Works"



Давно хотіла прочитати щось про Гугл з середини. Прочитала. Чудова книжка, яку можна розтягувати на цитати, переймати досвід і просто насолоджуватись стилем двох харизматичних авторів. Тепер хочу взятись за "Робота рулить", тільки де взяти на все часу...
9 з 10.

Олівер Сакс - "Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом"


Володарка титулу "Найнезвичніша назва з взагалі можливих". Але не скажу, що вона мені сподобалась. Місцями дуже моторошне чтиво - мені взагалі важко читати про душевні хвороби - від них, на жаль, ніхто не застрахований. Бо якщо якісь вади тіла можна лікувати і коригувати способом життя. То з мозком - це вже все. Фініш. Раз захворів і прощай надія.
7 з 10.

Robert Galbraith - "The Cuckoo Calling"

"Поклик зозулі" - несподівано класний детектив від Джоан Роулінг. У нього є продовження, до якого сподіваюсь добратись цього року, але хто зна, чи дозволить бінґо та ще деякі обіцяні огляди. Дуже сподобався. Рекомендую тим, хто любить детективи Агати Крісті, але у динамічному стилі Конан-Дойла.
9 з 10.

Джон Ле Карре - "Нічний адміністратор"


Виявляється, у Ле Карре є дуже непогані книги. Це якраз "Нічний адмністратор". Заплутана шпигунська історія з купою сюжетних ліній, у яких можна заблукати, але все одно потім знайдеш стежку, яка виведе на волю. І правильна кінцівка.
9 з 10.

Jenny Lawson - "Furiously Happy"


А це мій серпневий фаворит. Вона неймовірна - ще шизофренічніша, ніж "Говорити". У ній купа дурних ідей, а ще більше класних ідей для того, щоб бути "несамовито щасливою". А ще хвалять український переклад - тому беріть і читайте.
10 з 10.

 Ось такий у мене книжковий підсумок серпня. І щось мені здається, що у вересні книжок буде більше, бо маю зараз три на різних ступенях прочитання.

А що ви доброго прочитали в серпні?

2 коментарі:

  1. Нічний адміністратор за описом цікава, думаю мені б сподобалась!

    ВідповістиВидалити
  2. :) ще шизофренічніша, ніж Говорити? :) таке буває? :)

    ВідповістиВидалити