Шукати в цьому блозі

середу, 13 липня 2016 р.

Прочитане в червні - розчарування і рекомендації

У читацькому сенсі червень був для мене дуже вдалим. Десяток прочитаних (і ще стільки ж початих). Книги були дуже різнопланові (як, зрештою, і все у мене). Деякі не виправдали сподівань, а до деяких я можливо ще повернусь, отож почнемо.

Dan Brown "Angels & Demons"
Це одна з тих "книг життя", які починаєш і ніяк не можеш закінчити. Після успіху "Коду да Вінчі" я чекала від Дена Брауна чогось надзвичайного, але з "Янголами" у мене все не складалось. Купила я її, мабуть, курсі на третьому. Так вона лежала всі ці роки у шафі. І нарешті - та-ра-та-та - у червні 2016 перейшла у розряд "прочитаних". Можливо, на цей раз вистачило лексики. Можливо знову захотілось пройтись Римом. Отож - 7 з 10.

Scott Hawkins "The Library at Mount Char"
Одна з тих книг, де остання сторінка не ставить фінальної крапки. А залишає у повітрі запитання: "Що це в біса було?" Химерне фентезі, яке майже доходить до казки, з дивним Батьком, який може все, і його учнями - Хранителями бібліотеки, які мають неймовірні сили. А сила вся - у сувоях. Книга для закінчених книголюбів, які цінують силу слова. А так - 5 з 10.

Вігдіс Йорт "Йорген + Анна = любов"

Це був подарунок на день народження - наївна дитяча книжка, якої мені у той момент саме не вистачало. Прекрасний переклад і дуже точно передана юнацька категоричність та вразливість. Отримала від читання багато задоволення, а головне прочитала ж блискавично. 10 з 10 однозначно.

 Чак Поланік "Створи щось"
Поланік - один із моїх улюблених авторів, але з цією збіркою у нас не склалось. "Створи щось" - це оповідання різних років, часто не пов'язані між собою, що для мене як читача незвично, адже звикла до Палагнюкових романів. Формат - виграшний, а от виконання не завжди рівне. Хотіла б сказати щось гарне про переклад - не можу, бо він недочищений. Прикро. Але за те, що це фірмово-брутальний Поланік і за гарну обкладинку ставлю 8 з 10.

Jeff Sutherland "Scrum: The Art of Doing Twice the Work in Half the Time"

Ця класна нон-фікшен книга про те, як працювати швидше і якісніше. А рецепт простий - отримувати задоволення від роботи і грамотно розподіляти завдання і ресурси. Книга навчить не марнувати часу і навчитись відкидати зайве. 10 з 10.

Наступний блок присвячую відпустковому чтиву, адже за тиждень осилила чотири книги.

Tony Parsons "Departures"
Стовідсотково чтиво для відпустки - трохи більше ста сторінок, які розповідають про приховане для звичайних пасажирів життя одного з найбільших аеропортів світу Хітроу. Мені страшенно сподобалось, навіть думаю спробувати перекласти цю книженцію, вона того варта. 10 з 10.

Tony Parsons "Starting Over" 
Той же автор, а сюжет - як для голлівудської мелодрами. Коп середнього віку після серцевого нападу отримує другий шанс на життя, адже знаходиться донор. Як він житиме із серцем 19-річного хлопця. Що зміниться в його житті? 8 з 10.

Ніл Гейман "Кораліна"
Знаменита історія нарешті перекладена українською. Страшна казочка, яку корисно прочитати і дітям, і батькам. Та, як на мене занадто коротка. Виклад доволі схематичний, хотілося б більше глибини. 8 з 10.

Олександр Гаврош "Неймовірні пригоди Івана Сили"

Наївна підліткова книга, "нешедевр". Не знаю, що вона тепер робить у шкільній програмі. Чтиво навіть не на раз, а на півразу. Загалом розчарована, тому що неймовірних пригод там насправді геть немає. 4 з 10 тільки за милий сюжет.



Читали щось із цього чи, може захотіли прочитати? А поки ви читаєте цей перелік, біжу начитувати на липневий:)

5 коментарів:

  1. Геймана можна читати всього. Мені він кайфовий....

    За Парсонса дякую - залюбки почитаю.

    ВідповістиВидалити
  2. я Геймана тільки почала для себе відкривати - з гарного українського перекладу)

    ВідповістиВидалити
  3. дякую за візит до мене) З цієї підбірки читала лише "Ангелів і демонів" - теж десь курсі на третьому. Тоді сподобались)
    А от Гейман ніколи не набридає

    ВідповістиВидалити
  4. Дуже зацікавила книжка Парсонса! Хочу прочитати. Маю у списку на читання ще одну про аеропорт (Артура Хейлі). Люблю таке))
    Дякую Вам книжкові пости! Дуже пізнавально ☺

    ВідповістиВидалити