Шукати в цьому блозі

понеділок, 8 серпня 2016 р.

Прочитане у липні - розчарувалась чи рекомендую

Липень не став таким же плідним у книгочитанні, як червень, тільки сім прочитаних, але цікавішим за підбором матеріалу. Хоч тут, як завжди, правив бал рандом - у мене рідко бувають якісь читацькі плани. Починаємо хронологічно і продовжуємо безспойлерно:

П'єр Буль "Планета мавп"

У моєму особистому топі антиутопій ця на одному із чільних місць. Чому? Попри усю фантастичність, у неї можна повірити. Можна повірити у те, що люди розлінились і стали деградувати, а мавпи скористатись шансом і хутенько зайняли місце, яке звільнилось. А ще цю книгу варто читати заради фантастичного обрамлення і дуже несподіваного завершення.

10 з 10



Oli Smith "Nuclear Time"


Вузькоспеціалізована література для шанувальників Доктора Хто. Я фанатію від серіалу і, хоч книги так не чіпляють, але як не прочитати історію про улюблених героїв? Особливо про сімейку Пондів та наймилішого Дванадцятого і його краватки-метелики. А ніяк:) Тому 7 з 10 за нав'язливих роботів.

Alice Walker "The Color Purple"
Одна з тих книжок, де концентрована безнадія зустрічається з безвихіддю у полях з пурпуровими квітами. Бути готовим до історії, яку розказує Еліс Вокер, як мені здається, неможливо. Це щось таке страшне - бути жінкою, особливо чорношкірою, на початку ХХ століття. І авторка не пропускає неприємних деталей. Бр-р-р. За майстерність поставила б десятку, але книга так вимучила, що тільки 5 з 10.

Арчибальд Кронін "Замок Броуді"

Роман, який почала читати, мабуть, у квітні і все не могла закінчити. Причин було кілька: паперовий формат, занадто розмірена оповідь, психологічно важка історія і злість на героїв. Не шкодую, що читала, але порадити не можу. Тому 5 з 10.


Зємовіт Щерек "Прийде Мордор і нас з'їсть, або Таємна історія слов'ян"
Книга - алкогольна феєрія у дуже гарному перекладі з матюками, пересипана хорошими жартами, яка, проте, буде зрозуміла, мабуть, тільки західнякам. Відкрила мені деякі аспекти таємничої польської душі та паломництв наших західних сусідів до України. Сподобалась просто дуууууже. 10 з 10.


Arthur Golden "Memoirs of a Geisha"

Книга - геть нетипова для мене, але прочиталась легко і приємно. А ви любите книги про те, як перше кохання проходить через усе життя і розквітає прекрасною квіткою? Якщо так, то беріть і читайте. А ще там багато про японське розуміння краси і роздумів про те, як же це бути жінкою, яка ніколи не стане дружиною. 9 з 10.

James Patterson & David Ellis "Invisible"

Джеймс Паттерсон - один із найпродаваніших авторів у світі. Кожна його книга стає бестселером. Тепер я знаю чому. "Невидимий" - це неймовірний трилер, дуже якісний, добре прописаний і несподіваний у розвитку сюжету. Я, звісно, вже десь посередині запідозрила, що й де не так, але все одно була здивована під кінець. Крута книга і чудовий підсумок читацького липня. 10 з 10 однозначно.

____________________________

Читали щось з цього? Як враження?

2 коментарі: