Шукати в цьому блозі

вівторок, 29 листопада 2016 р.

Книгопост листопада: які книги зіпсували мою читацьку статистику

На початку року я вирішила прочитати сотню книг і вперто йшла до цієї мети. І от коли до фінішу залишалось вже зовсім мало, з'явились вони - дві книги, з якими я засіла на цілий місяць і добряче попсувала собі читацьку статистику. Зрештою, саме через них результат листопада такий скромний - тільки п'ятірка.




Брати Капранови - "Забудь-річка"





Це перша фатальна книжка листопада. Її не було у моїх читацьких планах, але чомусь раптом закортіло взяти участь у конкурсі відгуків від BBC. І тільки "Забудь-річку" мені вдалось знайти у вільному доступі. Що ж до конкурсу, то участі в ньому я так і не взяла - не знала, що писати. Роман - дуже непоганий з дрібкою детектива, але місцями читати важко. Сюжет такий заплутаний, що й невпевнена, що й автори знають, який Степан Шагута кому родич.
Після прочитання я й не вирішила сподобалось мені чи ні. Якби на неї пішло менше часу, то і оцінка була би вища, а так тільки 6 з 10.


Ренсом Ріґґз  - "Дім дивних дітей"
 
Трохи дивно читати книгу після екранізації. Але мені дали почитати, а це святе. Скажу так: книгу екранізували недарма і дуже недарма її переклали багатьма-багатьма мовами. Це дуже класне підліткове (і не тільки) фентезі. Хочу прочитати ще дві частини. Я вже в передчутті. І переклад українською непоганий справді. Так, мабуть, це найкраща книжка, яку я прочитала в листопаді. 10 з 10.

Karen Lee Street - "Edgar Allan Poe and the London Monster"


Це дуже дивна книга. Я не жартую. Вона дивніша за більшість з того, що я звичайно читаю. Це стилізація під твори Едгара Аллана По з ним же у головній ролі. Що ж, до По автор за стилем не дотягує і через деякий час читати стає нудно. Ще одна книга, з якою я засіла на два тижні. І її я оціню ще нижче, ніж "Забудь-річку" 5 з 10, бо це відверто змарнований час. Ось навіть котика розморило.



Юркі Вайнонен - "13 новел"


Перша книжка, перекладена з фінської, у моїй бібліотеці. На обкладинці є лось. Більше того - лось є навіть в першій новелі. Ідеал, словом. Написана десь так, як мій відгук на неї ,- сумбурний потік свідомості неймовірної радості. Крута ця фінська література. Нічого не розумієш, але тішишся. І тому я ставлю їй 10 з 10 і йду шукати те, що курив автор, бо хочу, щоб і мені було так добре. 

Таня Стус - "Їжак Вільгельм"


А тут у мене їжак Вільгельм і пшикалка для пом'якшення волосся - вони знайшли одне одного:) Хороша книжечка, покращила трохи читацьку статистику мені. Дехто дуже вчасно народився:)
Але, буду відверта, ілюстрації мені сподобались більше, ніж текст. Тексту мало. Давайте ще. Пишіть сиквел чи що... 8 з 10 через те, що закінчилась через 10 хвилин.

Ось таке у мене скромне листопадове читання. А ви щось читали з цього переліку? Поділіться у коментарях:)

11 коментарів:

  1. З цього нічого не читала, але Дім дивних дітей в моїх найближчих планах ). Фільм ще не бачила ). Дякую за пост!

    ВідповістиВидалити
  2. Дім дивних дітей я також додала до читацького вішлиста (все назбирується і назбирується).
    А взагалі з жодною книгою з твого посту не знайома. Хороший привід познайомитися :)
    Я от часто так - подивилась фільм і потягнуло читати книгу :)
    Якщо цікаво - Керстен Гір Трилогія дорогоцінних каменів (дещо підліткові книги, на раз, але цікаво :)).
    Шоколад :) простий фільм і цікава книга.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Трилогію дорогоцінних каменів я бачила в екранізації. може, колись доберусь. Шоколад на рідері, а ще там добра сотня інших книг, а ще більше сотні в закладках) книги ніколи не закінчуються)

      Видалити
  3. Хочу прочитать дом странных детей,фильм понравился,но многое осталось непонятным. И Ёжик Вильгельм - просто заряд мимиим:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. фільм і книга дуже відрізняються, до речі) а Їжак - то подарунок на день народження, а я завжди читаю те, що збираюсь дарувати)

      Видалити
  4. Юля, я думаю, что не каждый сейчас может похвастать тем, что хоть 5 книг в год прочитал, поэтому ты молодец! Вот бы мне таких студентов!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую) тепер я знаю, що я молодець) у студентські роки я читала трохи менше, а потім взагалі був період, що не читала нічого(

      Видалити
  5. Хочу фінів почитати) Люблю скандинавське Юстейна Гордера

    ВідповістиВидалити
  6. Спасибо запост! Последние книги с такими милыми обложками! Ничего не читала из этого(
    http://beloglovskaya.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити