Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 29 вересня 2017 р.

Славна історія бренду Nike у книзі Філа Найта "Взуття-буття"

Всього кілька книжок у моїй бібліотеці можуть похвалитись тим, що я читала їх двічі. А ця взагалі єдина, яку читала так би мовити "з червоною ручкою". А у YakabooBingoAutumn це книга про особливих людей - завдання №15.


Якщо ви стежите за моїм інста, який теж називається @tar_el, то мали б бачити там фото вордівської сторінки, розцяцькованої виправленнями. Це я бавилась у контрольного читача. Взагалі-то сподівалась, що матиму книжку, де потрібно буде внести кілька виправлень: якийсь неправильний перенос або незрозуміле слово, яке треба пояснити у примітках. Натомість отримала, як на мене, сирий недоправлений текст, який місцями зберіг наліт оригіналу. Тому я переставляла слова місцями і розважалась як могла. Сподіваюсь, що хоч частину моїх правок врахують у наступному виданні.

Але повернемось до змісту. Книга дуже цікава, класні мемуари, навіть кросівки найківські купити захотілось, але ж де ж візьмеш тих оригіналів у Тернополі. От якраз зараз сиджу в салатових "найках" а-ля базар, в яких за півроку експлуатації підошва пішла тріщинами.

Філ Найт з любов'ю розповідає про те, як народжувалось його бізнес-дитя. Як воно росло і розвивалось. І вже багатомільйонна компанія ніяк не могла нашкребти грошей, щоб віддати борги. Таке ведення бізнесу геть не відповідає українському баченню швидкого збагачення - і це круто.

То ж, якщо любите нон-фікшн і мемуари, то ця книга для вас. А ще в неї симпатичний фіолетовий корінець.

1 коментар: