Шукати в цьому блозі

вівторок, 13 червня 2017 р.

Довести до сліз - "Поліанна" Елеонор Портер


"Поліанна" тільки вийшла і стала бестселером. Це воістину культова книга про гру у щастя з безліччю екранізацій, навіть анімаційних. Але я прочитала її тільки зараз. Тому що це #YakabooBingoSummer - книга зі шкільної програми, яка зрештою стала серіалом, якщо кому треба щось під цю категорію.



Конкретно цей переклад від видавництва "Богдан" не раджу. Він поганенько вичитаний, у ньому купа помарок. Якби це була моя книга, я б добряче розмалювала її виправленням, але довелось поводитись чемно, бо все-таки добра душа дала почитати, а я...

Взагалі історія одинадцятирічної дівчинки Поліанни дуже сумна. Вона спочатку втратила матір, а потім батька, а тоді потрапила на виховання до тітоньки Поллі, для якої вона всього лиш обов'язок. Та дитина не сумує, тому що у неї є чудова гра у щастя. І вона грає. І вчить цьому все містечко. 


Спочатку ця історія мене не дуже зачіпила. Знаєте, мізантропів зі стажем добряче бісять отакі раді-радісінькі усьому на світі. Але те, як ця дитина з честю і гідністю боролась з труднощами, які наготувала їй доля. І Поліанна, попри все, не розгубила дитячої посередності та вміння радіти навіть після нещасного випадку. Ось тоді я заридала.



 До речі, у книги є продовження авторства Елеонор Портер "Поліанна дорослішає", а ще низка сиквелів інших авторів. Її ставлять у дитячих та дорослих театрах. А ще "Поліанні" вже більше сотні років. Але вона так само вчиться нас радіти простим речам, грати у радість.


А які книги зі шкільної програми запам'ятались вам?

3 коментарі:

  1. Читала разом з молодшою сестрою, коли книга була в її шкільній програмі! Дуже життєва та повчальна)

    ВідповістиВидалити
  2. У мене в програмі шкільній її не було. А от у доньки в 5му класі вже була. Дійсно сумна книга, яка вчить не здаватися ніколи.

    ВідповістиВидалити
  3. У мене в школі теж за програмою не було цієї книги. Але Поліанна вже завантажена до читалки і чекає своєї черги) Обов'язково хочу прочитати цю книгу

    ВідповістиВидалити