Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 30 червня 2017 р.

Затишок у кожному слові "Маленька книга хюге: Як жити добре по-данськи" Мік Вікінг


Цю книгу я захотіла десь тоді, коли тільки анонсували її вихід. Данія для мене досі залишається "запланованою до візиту країною". Але, коли найдешевший гостел хіба за 60 євро, це якось не сприяє подорожі. Та разом з Міком Вікінгом можна помандрувати до затишної хюгної Скандинавії, скрутившись калачиком в улюбленому кріслі. І відчувати щастя. То ж це #YakabooBingoSummer_3 - книга про країну-мрію.




Читати творіння дослідника щастя - це однозначно новий досвід для більшості книголюбів. А ще це величезне випробування для таких нещасть, як я, які тільки-но почали рахувати калорії, бо для насправді хюгного побуту потрібно чимало солодкого та іншого висококалорійного кошмару.


"КСД" зберегло оригінальний дизайн, щоб ми на повну могли насолодитись хюге. Не тільки прочитати, а й торкнутись світлин найхюгніших інтер’єрів, страв і навіть неспішно погуляли Копенгагеном. Щоб шукали хюге і апріорі теплих зустрічах з друзями, і у не завжди приємній робочій атмосфері. Бо, може, хюге і данський винахід, та практикувати його можна всюди. Було б бажання і свічка, ковдрочка, подушка, книжка і якесь тістечко.


Хоча я прочитала її практично за один вечір, Мік Вікінг радить не квапитись з улюбленими справами, а розтягувати задоволення. Звісно, літо - не найхюгніший час, йому не тягатись з Різдвом. Але варіантів не бракує, бо природа все-таки дуже хюгне середовище.


Я не палю свічок і не фанатію від тістечок (я більше по шоколаду), але хюге-місце, обставлене книжками, подушкою, ковдрочкою і з доброю лампою, у мене було ще до знайомства з цим твором. То я все-таки хюге-практик з досвідом. Хоча інколи бракує того, що визначає святий хюге-спокій затишності.


Хюге не для того, щоб враз зробити вас щасливими. Воно для того, щоб зрозуміти, що добре жити по-данськи можна і в Україні, тільки треба докласти трішки зусиль, трішки цукру, урівноважити світло, запросити друзів, пригорнути коханих і просто радіти в часу, який зупиняється, коли мить по-справжньому прекрасна.


А як ви ставитесь до "Хюге"? Читали?

2 коментарі:

  1. Не читала. Цікаво буде почитати. Сподіваюсь, за тиждень впораюсь, як доберусь :)

    ВідповістиВидалити
  2. Не читала! Але творіння дослідника щастя - звучить дуже заманливо))

    ВідповістиВидалити