Шукати в цьому блозі

середу, 20 грудня 2017 р.

Детективи з медичним ухилом: «Хірург» та «Асистент» Тесс Ґеррітсен


Ліплю ці два романи в одну купу, оскільки й так не встигаю як слід відгукуватись про прочитане (станом на сьогодні в мене прочитані вже 9 книженцій…). Думаю, великого гріха не буде, адже вони продовжують одне одного, та й головні герої: Джейн Ріццолі та Воррен Гойт кочують з твору у твір.





«Хірург» - початок довжелезної серії про Ріццолі та Айлс (прізвище бостонського патологоанатома) і дуже деталізований трилер, який місцями дуже важко читати. Так, я це кажу: важко, бо у хірурга дуже специфічний почерк. І вибирає він за жертв жінок, яких вже помучило життя.

Убивця-фантом, який жахливо мучить жінок перед смертю, вирізаючи ще живим матку, а потім перетинає горлянку, вибирає вже зґвалтованих, загнаних жертв, яким і без того довелось нелегко. І детективи вперто не розуміють, як же він їх вистежує. З часом все стає на місця і амбітна Ріццолі, якій постійно доводиться підтверджувати всім і самій собі, що варта почесної "чоловічої"  роботи, все ж ловить Хірурга і кидає його за ґрати.

От тільки він намітив її як наступну жертву і не відпустить.

У "Асистенті" ми стикаємось вже з іншим монстром, хоча зі схожим почерком. Таким схожим, що здається, що Воррен Гойт вийшов з в'язниці і взявся за своє. І в певний момент так і стається. І він вже спланував, що жорстоко відімстить тій, хто запроторив його до тюрми. Джейн Ріццолі стає живою мішенню.

І, попри те, що "Асистент" ще навіть жорстокіший за "Хірурга" мені він сподобався більше. Думаю, все ж тому, що Ріццолі у цьому творі нарешті розслабляється і стає більш-менш щасливою. Хоч на кілька днів.

А я... я чекаю продовження серії.

Немає коментарів:

Дописати коментар