Шукати в цьому блозі

суботу, 30 грудня 2017 р.

"Великий Гетсбі" - американська класика, яку майже не знали за життя автора

"Великий Гетсбі" Френсіса Скотта Фіцджеральда, попри свій невеликий обсяг, ризикував стати моєю книгою життя. Читати починала кілька разів, бо після кожної перерви забувала, що ж було раніше. І от і зараз, коли книга прочитана, в моїй пам'яті тільки якісь фрагменти.


"Великий Гетсбі" показує блаженні 20-ті роки у США, коли економічне зростання стрімко робило багатими багатьох. От серед таких нових багатіїв і таємничий Гетсбі. Він не якийсь там великий - звичайнісінький собі молодик, який влаштовує класні вечірки, куди запрошує всіх і все.

А от причина, чому він це робить, дуже зворушлива - може, колись випадково на одну з таких вечірок забреде його кохана... Ех... Але так чомусь все не стається і не стається...

Далі сюжет в мене геть розмазаний. І автокатастрофа, і вбивство, мовби за туманом. Добре пам'ятаю тільки самотній похорон і відчуття, що так не мало б бути, що в Гетсбі все мало б скластись значно краще.

Та все одно ця книга - геть не моє...

1 коментар:

  1. А мені ця книга дууже гарно зайшла. Просто неймовірно сподобався і сюжет, і зріз епохи... Я потім пробувала ще "Ніч лагідна" прочитати, але врадження були геть не ті

    ВідповістиВидалити