Шукати в цьому блозі

середу, 27 грудня 2017 р.

"Хто винен? Невістка!" - "Дівчина мого сина" Мішель Френсіс

Якщо ви були чемні і прочитали в школі "Кайдашеву сім'ю", то будете готові до сімейного батлу, який пропонує ця книга. Хоча тут буде не на життя, а на смерть. Ой, заспойлерила.. Але цього вимагають закони жанру.


Чим особливий роман "Дівчина мого сина": у ньому четверо головних героїв - по два жіночих та по два чоловічих. Чоловіки - розсудливі і цілком позитивні персонажі. Ну, майже... Жінки - дві вперті неадекватки, які дико біситимуть упродовж усієї розповіді, але потім одна з них вирве гран-прі у змаганні з одержимості.

А все тому, що вони люблять одного молодого чоловіка. Материнська любов проти дівочої закоханості. Мати відчуває хижачку, мисливицю за скарбами, дівчина відчуває загрозу. Починається війна. Спочатку поодинокі постріли з обох сторін, які деякий час навіть видаються випадковостями, а потім позиційна сутичка з засідками і забороненими маневрами.

Мені дуже шкода того хлопця, Данієля. Йому не пощастило бути єдиною дитиною.

А ще шкода Венді, матері, якої соромляться. Вона - справжня і не намагається бути тим, ким не є. От не дай боже з Івана пана, а з кухарки - господині.

І батька сімейства, який дуже давно втратив любов дружини. Ще зі смертю першої дитини.

Шкода і Лаури, яка потроху втрачає все. Навіть самоповагу.

Не шкода тільки Черрі. Вона отримала те, до чого йшла.

Немає коментарів:

Дописати коментар