Шукати в цьому блозі

понеділок, 20 серпня 2018 р.

"Літак без неї": 500-сторінковий трилер, який можна прочитати за день

Детектив Мішеля Бюссі з тих, які неможливо відкласти навіть на хвилинку. Читала його в неділю, то він зі мною і на автобус чекав, і їсти готував, і мало не пішов за покупками, бо, здавалось, що й на мить не можна залишати персонажів без нагляду.


"Літак без неї" розповідає дивовижну історію спасіння маленької дівчинки, яка єдина вціліла у авіакатастрофі. Літак упав горах серед зими, і маля, яке вилетіло з борту, гріли палаючі нутрощі залізного птаха. Чи ж не чудо!

От тільки у літаку було двоє маленьких дівчаток, за ту, яка вижила, починаються справжні баталії. Дві родини - казково багата і бідна - змагаються за дитя. Ми ж бачимо цю події через 18 років потому і нарешті з'ясовуємо правду, яку накопав Кредюль Гран-Дюк (Бюссі кумедно назвав приватного детектива, який у минулому був найманцем).

Ця історія - не тільки розслідування обставин катастрофи, це - дослідження людських душ, портрети двох дуже різних родин, який зіткнула біда. Хто з них вийде з честю з цієї трагічної пригоди? Чи не стане змагання за дитину довічною плямою на сумлінні? Таємниць багато, а правда відкриється наприкінці, як той снитч у сьомій частині "Гаррі Поттера".

Сказати, що мене захопило і не відпускало - нічого не сказати. Книжка прочиталась, просто вжуххх. Вона як той літак після тривалих подорожей автобусом - не розумієш, чому раніше не добралась до цього читання підвищеного комфорту.

Немає коментарів:

Дописати коментар