Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Ювал Ной Харарі "21 урок для 21 століття" що потрібно взяти з цієї книжки

Книжку видатного ізраїльського історика та мислителя українською я читала однією з перших. От мушу похвалитись, що до мене втрапила книжечка з обмеженого прес-тиражу. І вона зробила певний переворот у моїй свідомості. Тепер я не боюсь змін, бо навіщо боятись неминучого.


Хоч вже досить довго ми звикаємо до того, що наше століття потребує неабиякої гнучкості та готовності до постійних змін, а ще тремтимо перед можливістю повстання роботів, які захоплять все і почнуть панувати над людьми. Харарі вчить не боятись і тримати ніс за вітром, щоб не залишитись за бортом.

Ми йдемо до тотальної глобалізації, тому не можемо озиратись на те, що нас розділяє, зокрема закостенілу релігію чи чіплятись за націоналістичні рухи. Майбутнє - за максимальною толерантністю і максимальним розуміння процесів. Ми ж прямуємо до людей божественних (хоча конкретно ми до цього, мабуть, все ж не доживемо).

Харарі дає надію на насправді світле майбутнє (ні, не за принципом гірше бути не може), бо каже, що людство перемагає голод, все менше воює, та й живе значно довше. Дуже раджу взятись за це світле чтиво, яке не навантажує, а дарує переконання, що все робиш правильно.


Крім того, ми з дівчатами написали більшенький огляд для Yakaboo.

Немає коментарів:

Дописати коментар