Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Джессіка Том "Смакова повія": не для тих, хто на дієті

Чи траплялись вам книжки, від яких одночасно нестерпно хочеться і їсти, і щось смачненьке приготувати? "Смакова повія" ледь не ввела мене в гріх нічних походів до холодильника і таки змусила зажувати яблуко після 9 вечора... Бо, якою б не була ваша сила волі, перед світом високої кухні ми всього лиш слабкі істоти.



Зважаючи на назву, очевидно що книжка зачіпає не тільки смакові рецептори, але й моральні імперативи. Це - історія про вибір і не зовсім правильний. А ще про брехню і розплату за неї. Бо коли хитруєш, завжди думай про те, що хтось може виявитись хитрішим.

Тіа Монро - студентка-кулінарка, яка мріє про практику у неймовірної Гелен. Вона хоче готувати і писати про їжу, а її раптом відправляють гардеробницею в ресторан. Хай це один з найкращих закладів Нью-Йорка, хай робота цікава, але ж не про це вона мріяла! І от на горизонті знову з'являється анонімний ресторанний критик Нью-Йорк Таймс Майкл Зальц і пропонує їй угоду з дияволом. Чи то пак з собою.

Чи можна встояти перед обіцянкою розкішного життя і можливість вершити долі? Я от задумалась, то не впевнена, чи не прийняла таку пропозицію. Але, мабуть, все ж ні, швидше б спалилась, бо брехло з мене таке собі.

Далі сюжет доволі канонічний: мала брехня стає великою, а близькі друзі далекими. І все це присмачене вишуканими стравами, від згадки про які страшенно хочеться їсти - от просто зараз хочеться. І коли пишу хочеться. Смакота!

Писала про неї і для блогу Yakaboo.

Немає коментарів:

Дописати коментар