Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

На один вечір: роман Блейка Крауча "Темна матерія"

Пропустила я той момент торік, коли цю книжку найбільше читали і обговорювали (хоча купила ще тоді, ага) і ось нарешті в кінці серпня за неї взялась. Спочатку була у дикому захваті. А потім...


"Темна матерія" - роман, який одразу потужно стартує і не гальмує на поворотах, він так розганяється, що його неможливо відкласти поки не дочитаєш - тому однозначно на один вечір, бо не заснете. Але...

Але кінцівка якась настільки нереальна (хоча там весь сюжет така наукова фантастика) - неможливо у неї повірити. От мені ніяк не вдається.

Тож що ми маємо: купу паралельних реальностей: якісь з них доволі схожі на ту, у якій все починається, інші ж постапокаліптичні... і так до безконечності - варіантів нестерпно багато, не злічити. Як головному героєві Джеймсові Дессену вдається не збожеволіти у цьому вирі - без поняття, у "Темній матерії" аргументація - не найсильніша риса, а "все заради кохання" мене якось не влаштовує.

Та загалом роман мені сподобався. Найбільше, звісно, швидкістю читання - ідеальний варіант для всіляких книжкових марафонів чи для того, щоб прогнати нечитуна. Але рекомендувати не буду - є достойніші варіанти.

Немає коментарів:

Дописати коментар