Шукати в цьому блозі

суботу, 3 вересня 2016 р.

Прочитане у серпні - рекомендую чи не раджу навіть брати до рук

Серпень у мене видався дуже завантаженим, тому прочитати вдалось небагато. Але все якесь з рубрики "рекомендую"




Айра Левін "Цей ідеальний день" 

Це дочитування початого у червні. Якщо коротко, то ця книга про чергову спробу створити ідеальне суспільство через повну уніфікацію - однакова будова тіла, один колір волосся та очей на всіх, а ще десяток імен на вибір. Створений ідеальний розпорядок і їжа без смаку. Але у підсумку керувати балом буде той, хто відрізняється.

За брак динамізму 8 з 10.




Стівен Кінг "Що впало, те пропало"

Друга частина трилогії, яку відкриває "Містер Мерседес". Це такий класний фірмовий Кінг, який без зайвих рухів малює страхітливу картинку. Як на мене, це швидше трилер, ніж жахливчик. Загалом сподобалось, хочу вже дістатись до третьої частини.

Книга от у такій обкладинці має жахливий переклад - краще б читала оригінал.

За сюжет 7 з 10, за переклад - 3.



Eric Larson "The Devil in the White City"

Книга, яка з’явилась у моєму списку читання позачергово і мучила мене добрих три тижні. Не знаю, як ви, а я не вмію читати книги без діалогів, а "Диявол" саме такий.  Що ж все ж змусило мене дочитати - закручений нелінійний сюжет з періодичними екскурсами у минуле і, звісно ж, непересічний головний герой. Харизматичний злочинний геній Холмс вартий екранізації. От тільки - хто ж напише діалоги.

9 з 10 за те, що довелось довго читати.


Andrea Portes "Anatomy of a Misfit"

"Анатомія невдахи" - трохи наївна підліткова книга, у які, проте, багато цінних думок, до яких варто було б дослухатись у 15. Героїня під кінець розуміє, як треба і як правильно, от тільки до цього їй доводить пройти страшний і болючий шлях. 

8 з 10 за трохи нудну подачу потрібного.



Лайл МакДональд "Дієта. Гнучкий підхід"

Ця книга намагається відповісти на дуже болюче питання "Чому люди після дієти так легко набирають втрачене". У ній нема рекомендацій щодо того, що треба їсти, а що ні, а швидше психологічний розбір того, чому ж ми набираємо вагу.

Рекомендую тим, хто незадоволений своєю фігурою і хоче щось з цим робити. І взагалі слабким до солодкого істотам. Я там майже не знайшла нової інформації, тому 5 з 10.



James Patterson & Maxine Paetro "Confessions of a Murder Suspect"

Відчуваю, що підсіла на Паттерсона - дуже круті трилери пише. Хоча "Зізнання підозрюваної у вбивстві" не такі круті, як "Невидимий", але й у них сюжет просто "ох, що ж там відбувається?" Таємничі таємниці, таємничі кімнати, таємничі препарати і дуже багато запитань.

Любите загадки - книга для вас.

9 з 10.


Маркус Зусак "Книжковий злодій"

Так, я прочитала її тільки тепер, хоч це одна з найулюбленіших книг книголюбів. А все тому, що не можу читати книги про війну. Так колись мене вернуло від Ремарка і Хемінгуея. Але "Книжкового злодія" читати варто. У цій книзі багато щирості і незвичайний оповідач, вона барвиста і повна мудрих фраз, а ще в ній повно сліз.

10 з 10.


А що ви прочитали у серпні? 

Немає коментарів:

Дописати коментар