Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

"Наші душі вночі" - романтична історія на один вечір

Я трохи начитала, але все ніяк не могла зібратись з думками (а, якщо чесно, то просто увімкнути ввечері комп і позаписувати свої міркування) і створити кілька постів, але місяць закінчується, а це мотивує. Тож поговоримо про "Наші душі вночі" Кента Гаруфа. У мене оригінал, та чула, що є дуже непоганий український переклад, а для #YakabooBingoAutumn - романтична історія.


Сюжет тут дуже незвичний, бо мова піде про ніжні стосунки двох людей, яким вже за 70. Вони обоє овдовіли і вже стомились від самотності. Але перший крок робить все ж жвава бабуся Едді - вона пропонує Луї спати разом, мовляв, так їм має краще засинати. І помаленьку з неспішних опівнічних розмов виростає ніжне почуття, справжності якого у наш корисливий час можна тільки позаздрити.

І, здавалось, у таких стосунків не має бути перешкод, адже старенькі вже не мусять зважати на суспільну думку, у них не так багато часу, щоб відкладати життя на потім. Але біль приходить звідки, звідки можна було б виглядати тільки затишок.

Та, попри все, "Наші душі вночі" - дуже світла і добра книга, з якою перестаєш боятись старості. Бо в якийсь момент можна буде просто "підкотити" до якогось симпатичного дідуся і запропонувати спати разом.

Немає коментарів:

Дописати коментар