Шукати в цьому блозі

понеділок, 5 лютого 2018 р.

Небанальна сімейна драма - "Вдова" Фіони Бартон

Ось вже й перша прочитана книга лютого поспіла. Мені пощастило однією з перших прочитати новинку видавництва Vivat - дебютний твір Фіони Бартон "Вдова", де дружина не тільки сумує за померлим чоловіком, а й відчуває неабияке полегшення.


Хоч "Вдова" за конструкцією досить класичний англійський детектив - розтягнутий в часі та неквапливий, але їй не бракує моторошності, на якій виїжджають скандинави. Фіона Бартон відходить від традиційних манірних злочинів, а витягає на світ дещо неймовірно огидне - педофілію.

Коли зникла крихітка Белла, їй було всього два рочки. І поліцейські одразу запідозрили, що довго малеча не проживе. Бо дуже сумнівно, що її викрала якась бездітна пара - такі звичайно обирають молодших дітей, бо дуже важко пояснити родині та сусідам, звідки взялось дворічне маля. Тому швидше за все дівчинка потрапила до лабет злочинця, який аж надто любить дітей.

Брррр, правда?

Але це всього лиш бекграунд історії, бо в центрі все ж вдова. І питання: чи знала вона про те, що робив її чоловік? Чи здогадувалась? Чи, може, навіть була спільницею? Цього ми не дізнаємось до останньої сторінки, тому що Джин Тейлор вміє зберігати таємниці та не налаштована виносити сміття з хати і розповідати всім і вся про свій неідеальний ідеальний шлюб з чудовиськом.

"Вдова" мені сподобалась, та все ж не радитиму її людям зі слабкими нервами. Щоб оцінити цей твір треба бути доволі товстошкірим і навіть бездушним. Інакше, боюсь, текст перетвориться в один суцільний кошмар.

Немає коментарів:

Дописати коментар