Шукати в цьому блозі

середу, 20 червня 2018 р.

Кіношний трилер: "За мить до падіння" Ноа Гоулі

Ноа Гоулі - сценарист, серед його творінь - і 5 сезонів "Костей" (які я любила десь сезону до 6, мабуть). Тому книжка, яку до Книжкового Арсеналу видали "Віват" - фільм, який бачиш у своїй голові, і падаєш, падаєш, падаєш...


"За мить до падіння" мені дуже сподобалась, хоч не завжди читалась легко. Автор пішов дуже цікавим шляхом: спочатку розбив розкішний приватний літак, а потім взявся розбиратись, що ж сталось, адже борт був справний, пілоти - досвідчені, та й терористів там не було. Вижити він дозволив тільки двом: випадковому пасажиру-художнику та малому мільйонеру, який спав під час польоту. Вони ледь не загинули від переохолодження в океані. Скотт Барроуз зробив все можливе, але, думаю, без письменницького дива тут не обійшлось.

Автор із задоволенням водить нас манівцями: нагадує про художні роботи Скотта - митець пише катастрофи; приплітає професійну діяльність двох багатіїв, які мандрували тим літаком; розбирає особисті проблеми екіпажу. А тим часом стерв'ятники терзають художника, а малий сирота перестає говорити. Його тітка хоче допомогти, та її чоловіка цікавлять тільки гроші.

Гоулі кількома штрихами окреслює життєздатних персонажів, яких хоч сьогодні можна відправляти у серіал. Їхні вчинки та мотиви зрозумілі, але залишається відкритим одне запитання:

Чому впав літак?

Воно не відпустить до останньої сторінки, а тоді все стане на місця. Загиблих, звісно, не повернеш, але довкола смерті не буде таємниць.

Рекомендую.

Немає коментарів:

Дописати коментар