Шукати в цьому блозі

четвер, 7 червня 2018 р.

Прекрасна в'язниця: "Сад метеликів" Дот Гатчисон

Це була випадкова книжка для книжкового сюрпризу травня, але вона принесла мені стільки задоволення (просто космос, який класний психологічний трилер), що мушу її радити всім поціновувачам детективів та заплутаних історій. А ще вона красива і неймовірна на дотик - цей метелик рельєфний. Але досить дифірамбів, переходимо до справи.


"Сад метеликів" - це розповідь про злочин постфактум. Жертва, яка не зламалась, майже без емоцій розповідає про жахливий злочин, про маніяка, який силою утримував у неволі десятки юних дівчат і ґвалтував їх. Здалека це виглядало, як красуні з татуюваннями крил метелика на спинах у розкішному саду. Садівник (так вони називали маніяка) дбав про здоров'я, дозвілля та повні шлунки своїх бранок, але це не робить його милосердним. Бо це геть збочена турбота.

Сюжет "Саду метеликів" - дуже несподіваний у своєму розвиткові. Він і болючий, і якийсь холоднокровний. Здається, що головній героїні Майї зовсім не болить те, що з нею робили. Але час від часу її справжня суть пробиває маску. І тоді розумієш: цій дівчині ніколи не було солодко, але вона навчилась отримувати задоволення від того життя, яке має. І декламувати подумки вірші, коли треба змусити себе не відчувати.

За бронебійним фасадом заховалась вразлива дівчина, яка понад усе хоче зберегти таємницю. Ви ніколи не здогадаєтесь, що вона хоче приховати. І заради цього варто читати.

Ставлю цій книзі десятку - раджу. Трилероїди, вона - для вас.

Немає коментарів:

Дописати коментар