Шукати в цьому блозі

понеділок, 4 червня 2018 р.

Брутальний трилер українською - "Пластилін" Іри Баковецької-Рачковської

Уже літнє бінґо прилетіло, а я ще весняні книжечки показую. Що ж, ця підійде одразу до кількох пунктів, тому читаємо далі. "Пластилін" - несподіваний та химерний детектив, у якому все заплутано настільки, що у певний момент починаєш думати: "Як же авторці вдасться з усього цього виплутатись?" Їй це вдається з високо піднятою головою.


Навіть моїй кровожерній душі було трохи шокувато, коли авторка одним махом вбила чадним газом цілий колектив радійників. І це на перших сторінках. Смерть від чадного разу куди гуманніша, ніж те, що могло статись, якби зайнялась вся будівля. Це могло статись випадково, але кілька деталей вказують на те, що людей жорстоко вбили.

І зробила це жінка, бо почерк дуже жіночий. Та й напис тушшю на склі про жерців, які увійшли у вогонь, вказує не на чоловіка. Але хто вона і звідки взялась?  Журналіст Віталик Кекс береться з'ясувати, тим паче, що він був особисто знайомий з жертвами. Розслідування переростає у п'яний шал, лабіринт ілюзій, галюцинацій та дивних збігів.

Знаєте, поки читала "Пластилін", мені було дуже дивно, що така книжка народилась в Україні. У нас про таке і так не пишуть. Тут зачепили стільки табуйованих тем, що Поланік, мабуть, потирає руки, бо є кому передавати естафету. Місцями, звісно, у пластиліновому світі аж надто брутально. Але не можна сказати, що нереалістично. Він такий, як є. І з цим нічого не поробиш.

Книжка мені сподобалась, залюбки прочитаю щось іще детективне від Іри Баковецької-Рачковської.

1 коментар:

  1. Дякую, Юлю! Будуть іще книги! Сподіваюся, Ви їх теж належно оціните) з повагою, Іра)

    ВідповістиВидалити