Шукати в цьому блозі

неділю, 2 жовтня 2016 р.

Прочитане у вересні: скромний результат першого місяця осені

У вересні книги я вибирала якось дуже тенденційно. Це були важкі тексти, до яких не дуже хотілось повертатись. А ще вони читались дуже і дуже довго. То ж запрошую разом згадати, якими книгами починалась осінь.







Terry Goodkind "Wizard's First Rule"

Найлегша книжка вересня, почата у серпні. Добротне фентезі з драконами, чарівниками і борцями за правду. А ще інтриги, інтриги, інтриги, та, на щастя, під кінець все стає зрозумілим. Казочка, але зовсім не дитяча. Для любителів "Гаррі Поттера", яким вже за 20:) 8 з 10.


B.A. Paris "Behind Closed Doors"

Ще одна книга до моєї колекції творів про патологічні стосунки. "Досконалий шлюб чи досконала брехня?" - ця фраза зустрічає одразу на обкладинці. "За зачиненими дверима" - з тих трилерів, після яких дуже страшно виходити заміж:) Але і тут є вихід. 7 з 10 за дуже напружену атмосферу.


Leslie Thomas "Dangerous in Love"
Саме та книжка, після якої думаєш: "Що це я тільки-но прочитала?". Це феєрверк дивовиж у виконанні поліцейського невдахи-якого всі називають "Небезпечним" (так, це іронія). До речі, про його пригоди є ціла серія, але в мене чомусь немає бажання її читати. 5 з 10.


Філіп. К. Дік "Чи мріють андроїди про електричних овець?"

Фаворит місяця. Тепер не часто читаю переклади (після кількох невдалих версій), але чомусь у березні дуже захотілось підтримати цю ініціативу "Комубука". І не шкодую. Класний сюжет, якісний переклад, приємний папір. Для любителів фантастики і просто шанувальників цікавих історій. 10 з 10.


Володимир Винниченко "Записки кирпатого Мефістофеля"

 Українська класика, але не така, яку вчать у школі, а трилеровіша і в рази цікавіша. Хоча "Записки" - теж з тих книг, які читаються довго і вимучують, та після них мені захотілось прочитати щось іще з Винниченка. 9 з 10.



Christopher Buеhlnam "Those Across the River"

І цей список був би неповним без трешового жахливчика:) Ласкаво просимо у початок ХХ століття, США, маленьке містечко і таємничий ліс за річкою. Там ховаються "ті, що за річкою" - дивні істоти, які чекають на свиней. Та одного дня жителям містечка вже нічим платити, тоді й починається жахіття. 4 з 10 за вовкулак.

Немає коментарів:

Дописати коментар