Шукати в цьому блозі

пʼятниця, 9 березня 2018 р.

Українське фентезі: Марина та Сергій Дяченки "Ключ від королівства"

Скучили? Я вже трохи начитала в березні (хто дивиться мій інста, той знає), але все ніяк не могла добратись сюди. Думаю, за ці кілька вихідних днів трохи наздожену. Але зараз познайомлю вас з книгою, яка класно розпочала мені читацьку весну. Третя прочитана у Дяченків, і перша у трилогії про Ліну Лапіну.


Після масиву дорослої літератури я вже й забула, як це круто взяти підліткову книжку, яка читає себе сама, а ти тільки сторінки перегортаєш. Якщо вам потрібен такий відпочинок, то зверніть увагу.

Сюжет: школярка Ліна Лапіна знайомиться з дивним дядечком, який виявляється магом та королем. Він переконує, що й вона має чарівничі здібності. У справжньому житті це могло б стати початком страшного злочину з викраденням дитини, але у книзі дає старт фантастичній мандрівці, повній пригод та небезпек.

Королівство - це не твердині, це люди, які його формують. І де вони зупиняться, там і постане нове королівство, от тільки місцина має бути відповідна: щоб і вода була, і ліс, і мінімум всіляких почвар. Для любителів чарівних звірів (і просто нечисті) цей томик стане справжнім скарбом, бо Дяченки вигадали добрий десяток летючих і повзучих мерзот.

Завдання Ліни - вона тепер бойовий маг дороги - боронити караван. Спочатку їй не вдається осягнути особливого навчання, але потім вона відкриває у собі небачену силу, яка порятує Королівство і допоможе знайти своє місце.

Не можу назвати "Ключ від королівства" young adult, бо Ліна, хоч і чинить мудро, і правильно розставляє пріоритети, але така ще дитина. Хоча книжка для неї, думаю, сподобається і малим, і великим, бо це любов з першої сторінки: динамічна, легка і цікава.

У мене є всі книги з цієї трилогії, тому чекайте на нові відгуки вже незабаром.

Немає коментарів:

Дописати коментар