Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 квітня 2018 р.

Продовження історію про Ліну Лапіну: "Королівська обіцянка" Марина та Сергій Дяченки

Вже можна було б березневі підсумки робити, а я все ніяк з боргами не попрощаюсь, тому, мабуть, порадую вас підсумком десь на Великдень. А зараз розповім про книжечку, яку згадую з теплом і прочитала практично за вечір.


Серія про Ліну Лапіну - підліткова і дещо наївна (але для такої літератури це нормально), а ще вона дуже класно і легко читається за будь-яких умов. З тих, які можна читати під акомпанемент сусідського ремонту, бо повністю затягує у свій світ. 


"Королівська обіцянка" - друга частина серії, яка знову переносить нас у Королівство, навіть у інший світ, де чигають небезпеки і трапляються чаклуни-некроманти. Ні, Ліні зовсім не обов'язково там бути, просто вона вирішила, що мусить виконати обіцянку, дану Обероном, видати всіх принцес заміж за принців, та ще й до того, як ті почнуть сивіти. От тільки принців знайти непросто, а дівчата затялись.

А те, що відбувається в іншому світі, цілком могло би стати сюжетом для якоїсь гри типу "Героїв меча і магії". Ліна ризикує, знаходить союзників, втрачає союзників, переживає зраду, переживає страшну небезпеку, знаходить ще союзників, а потім ледве тікає від жахливого принца-чуми, від дотику якого кожен помирає за три дні. Та чи вдасться їй виконати обіцянку Оберона і що на це скаже мудрий король?

Дуже вже хочеться мені читати наступну і заключну частину, але я кріплюсь, бо маю пильніше чтиво.

Так, з мене ще два відгуки на великі книги за березень, а дрібноту згадаю у підсумках. Запасіться терпінням:)

Немає коментарів:

Дописати коментар