Шукати в цьому блозі

четвер, 19 квітня 2018 р.

Маргарита Сурженко "Квартира київських гріхів" - стильна книжка про те, що насправді важливо

Мені дуже сподобалась ідея цієї книжки. Своєрідне фентезі про сім смертних гріхів, які живуть у благенькому будиночку у Києві. Гріхи - розумні та красиві жінки (зрештою, можуть змінювати зовнішність, як заманеться), які не знають перешкод у своєму прагненні полонити людей та повністю їх підкорити. А ще вони схиляються перед тими, хто їх перемагає.


Зав'язка книжки: гріхиня Хіть зустрічає такого собі Сашка і хоче його собі. Невладна над цим маревом вона приводить його до квартири київських гріхів і розуміє, що хлопцю вже звідти не вибратись. Гріхині лютують, але вибору особливо у них немає, бо тепер цей чоловік у їхніх руках. Відпускати його не можна.


Тож Сашко тестує вплив кожного гріха по черзі. І ледве витримує. То лінь його здолає, то жадоба... Немає тільки пихи, вона у цій квартирі не живе, її замінює насолода - не менш страшна гріхиня. Дівчата не особливо вірять, що хлопець виживе. Через лінь він зовсім втратив волю до життя.

Чи вбити його отак аж надто жорстоко... Авторка пропонує цікавіший розвиток сюжету. Не спойлеритиму.

"Квартира київських гріхів" в дечому виправдовує наші слабкості, адже вплив гріха здолати дуже важко. Але не знімає відповідальності за те, що інколи (постійно) ми чинимо не так і собі на шкоду, адже будь-якому гріхові можна протистояти. І деяким персонажам навіть вдається завоювати повагу гріхинь.

А гріхинь мені шкода: вони нікуди не можуть поїхати з Києва. Місто можна дуже любити, але часом у ньому стає тісно і хочеться нових горизонтів. У них немає почуттів, тому вони ніколи не знатимуть, яке воно - щастя.

Резюме: крута ідея, цікавий сюжет, але виконання має певні недоліки. Але прочитайте, раджу.

Немає коментарів:

Дописати коментар