Шукати в цьому блозі

вівторок, 16 січня 2018 р.

"Води слонам" Сари Грюен - цирк і романтичний настрій

Знаєте, мені у цьому році шалено щастить з класними книжками. Лиш би не вректи. От на відпочинку я взялась читати на завдання "романтичний настрій" "Води слонам". І хоч цирк не люблю, але жодного разу не пошкодувала, що познайомилась з новим автором.



"Води слонам" - це не просто циркове закулісся, а й дуже важка дорога до спільного щастя. Довгий шлях у цирковому поїзді, де поруч мусять уживатись і клоуни, і дресирувальники, і акробати, і найгладкіша жінка Америки.

Головний герой - Якоб Янковскі (хоч у кіно його називали Джейкоб Дженковскі - та все ж, думаю, варіант має бути більш польським) через нещасний випадок, у якому загинули батьки, мусить полишити навчання і знайти хоч якусь роботу. Так він стає цирковим ветеринаром, знайомиться з дресирувальником великих котів Августом і повелителькою коней Марленою.

 Але за всім цим ми спостерігаємо очима 94-річного діда, дружина якого померла, а п'ятеро дітей по черзі провідують його у клініці (чи то будинок пристарілих з медичних ухилом) по неділях. І разом вони ходять до цирку.

Як на мене, найцікавішим сюжет стає, коли власник цирку купує слона (без жодних приколів оцих "купи слона"), але величезна і добродушна Розі геть не знає команд, чи викликає в Августа напади люті. А ще перед спектаклями зникають цілі діжки лимонаду - і це вже зовсім невесело (хоча таки весело). Тож слон є, витрати на нього теж, а цирк стабільно втрачає клієнтів, бо дивувати публіку стає все важче. Але вихід є, а я не буду спойлерити.

"Води слонам" показує, як зароджується велике кохання. А ще доводить, що токсичні стосунки потрібно припиняти, розривати і тікати якнайдалі, поки отруйна любов не вбила.

А ви бачили екранізацію "Води слонам"? Варто дивитись?

Немає коментарів:

Дописати коментар