Шукати в цьому блозі

середу, 31 жовтня 2018 р.

Документальний скандинавський трилер "Брати" на реальних подіях

Книжка Андреса Рослунда та Стефана Тунберга не з тих, які легко і швидко читаються, радше - повільна агонія і крах ідеального злочинного бізнес-плану, бо як же важливо вчасно зупинитись.


Зізнаюсь чесно, "Брати" погано читались, хоч причин не було: динамічна розповідь, жваві описи, зайвого не так багато. Але... тема, сама тема була такою, від якої хотілось відгородитись. Ціле злочинне сімейство - троє братів і давній товариш - ідеальний квартет для пограбування банків. І той випадок, коли не варто змінювати коней на переправі. Все посипалось, коли тріснув кістяк команди.

Звертаю вашу увагу на те, що це реальна історія реальної шведської банди, розказана одним із братів, четвертим, про якого тут не йдеться, бо той ніколи не був частиною злочинного світу. Тому особливо цікаво читати про враження його братів від книжки: одну сподобалась, але після того вони не говорили, інший критикував, але подякував, ще одно не пробрало. Тому не виводимо оповідача поза контекст. Він важливий не менше, ніж решта.

Та "Братів" радити все ж не буду, важке чтиво, після якого мало залишається. Воно тільки для особливих фанатів скандинавського трилера.


Немає коментарів:

Дописати коментар