Шукати в цьому блозі

четвер, 31 травня 2018 р.

Прочитане у квітні. Чому б не опублікувати його в останній день травня...

З квітневими книжками, яких було насправді багато у блозі я намагалась розібратись весь травень. То тепер доведеться травневі перекинути на червень. А ті взагалі невідомо куди... Хоча, можливо, все вдасться, бо місяць видався такий напружений, що просто не було ні часу, ні особливо сили ввечері вмикати комп'ютер. Може, в червні буде легше... Але борги треба віддавати, тому швиденько пройдемось прочитаним у квітні. Ви читаєте, я виставляю остаточні оцінки і вибираю фаворита.


Але передчуваю, що з фаворитами я трохи загнула, бо навіть не уявляю, як виберу з цього переліку просто неймовірно крутих книжок. Хочете знати про них більше, клікайте на посилання і читайте відгуки.


Юрій Винничук "Танґо смерті"
Це топ у Винничука і один з топів української літератури за весь час. Я не жартую. Абсолютний мастрід для тих, хто не вірить в укрсучліт. І для тих, хто вірить, теж. Якщо ви не зовсім розумієте галіцизми, то завжди можна постукати до мене, поясню.
10 з 10. 

Маргарита Сурженко "Квартира київських гріхів"
Дуже оригінальний сюжет, принаймні, на мій смак. Теж сміливо раджу - авторський стиль приємний і швидкочитабельний. Не все мені сподобалось у редактурі, але більшість читачів не помічає цих нюансів, тому не буде через це нервуватись.
8 з 10.

Гвен Купер "Одіссея Гомера"
Ще одна книжка з розкішним сюжетом, яка, на жаль, не дотягує за стилем. Мені здалось, що автор не до кінця зрозуміла, про що саме хотіла написати. А, може, сплутала книжку про фантастичного сліпого кота з особистим щоденником. Знімаю бали за зайві розмови про чоловіків.
6 з 10.

Емма Доног'ю "Кімната"
Книга, яка виносить мозок і лякає. Мабуть, один із найстрьомніших творів про маніяків, які я читала, хоча це геть не трилер, а психологічний роман з нотками сентиментальності. Сильно і боляче. Однозначно раджу до прочитання, але тримайте поряд заспокійливе.
9 з 10.

Маркіз де Сад "Філософія в будуарі"
Скільки не пробувала відгукуватись про цю книжку, виходить щось не зовсім адекватне. Так, вона має право на життя як політичний трактат. Але для чого було пхати туди всю ту порнографію... Ще й п'єса. Чомусь цієї книжки мені хочеться позбутись. Можливо віддам бонусом переможцю в якомусь моєму ґіві.
7 з 10.

Майкл Доббс "Хід королем"
В захваті від цієї трилогії. Вже купила третю частину. Політичний трилер - це, мабуть, найкраще, що можна вигадати, особливо, якщо він британський. Хотілось би ще побачити американський серіал, але як знайти на все час...
10 з 10.

Стівен Котлер, Джеймі Уіл "Викрадачі вогню"
Спочатку зовсім не зайшла мені, але зараз можу сказати, що наразі це найкращий після "Ефекту Люцифера" нон-фікшн, який мені траплявся (думаю, Зімбардо ніхто не посуне, але це вже справа смаку). Так про наркотики ще ніхто не розповідав. Теж дуже раджу. Кидайте мотиваційну літературу і читайте справжню науково-популярну.
10 з 10.

Жан-Крістоф Ґранже "Лонтано"
Відкрила для себе нового трилероавтора і одразу закохалась. Якщо в кінці року я все ж зроблю топ улюблених трилерів (запланувала), то "Лонтано" буде на вершечку, десь поряд з "Ганнібалом". Дуже круто і страшно.
10 з 10.

Борис Єґіазарян "Сорок джерел"
Література, яка звичайно мене не приваблює, але якось ця маленька книжечка була так під настрій, що я отримала неймовірне задоволення від тої години, яку ми провели разом. Збірка образків, у яких можна знайти себе, а можна загубити. Дуже специфічна річ, але все ж раджу.
9 з 10.

Сергій Оксеник "Вбивство п'яної піонерки"
Детектив, портрет епохи з відтінком безнадії і тугою за втраченими можливостями, але такий позитивний, що не помічаєш, коли дочитав останню сторінку. Дуже шкода, що я відкрила для себе Сергія Оксеника напередодні його передчасної смерті і не встигла подякувати за цей розкішний твір.
10 з 10.

Люко Дашвар "На запах м'яса"
Вона мене вимучила чисто. У вас колись бувало таке, коли ви просто хотіли вигукнути: "Так не має бути! Не має!" От в мене таке було всю книгу. Але мушу визнати, твір дуже сильний, хоч так бути і не має.
8 з 10.

Майкл Беннет та Сара Беннет "До біса почуття"
Повелась на назву і чекала більшого. Навіть писала на неї подвійну рецензію. Але ми з моєю відгукоколегою зійшлись на тому, що книжка могла б бути і коротшою, і цікавішою. Хоча місцями навіть дуже нічого так. Але, боюсь, це проблема всіх мотиваційних нон-фікшнів - забагато тексту.
6 з 10.

Брюс Теркел "Усе про них"
Реально класна маркетингова книга (так, вона в мене перша), але працюю у цій сфері (частково), тому можу сказати, що дослідження варте і приклади прикольні. А ще хороший переклад. Дуже раджу тим, хто починає свій бізнес і цікавиться тим, як стати впізнаваним брендом та знайти своїх клієнтів.
10 з 10. 

Дорж Бату "Франческа - повелителька траєкторій" 
Феєричне завершення місяця і знову ж таки подвійна рецензія. "Франческа" - це не зовсім література, це швидше відпочинкова публіцистика. В мене ще не було книжок, які настільки розслабляють. Я не реготала на кожній сторінці, але мені було дуже цікаво подивитись, що робиться в NASA і порадіти за журналіста, який не злякався реалізувати свою мрію, коли йому було вже трохи за... Рекомендую.
10 з 10.

Ох, і роздала я десяток цього разу. Але було за що! Якогось одного фаворита вибрати не можу. Мені сподобалось майже все.

Немає коментарів:

Дописати коментар