Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 13 липня 2018 р.

Прочитане в червні: 13 книжок до бінґо, які мене добряче потішили

Ще тільки середина липня, а я вже підсумки червня роблю. Чи не фантастика? Але в липні вже прочитаних чотири книжки чекають на відгуки, тому не буду затягувати, пройдемось ще раз цією чудовою тринадцяткою у п'ятницю тринадцяте:)



Ноа Гоулі "За мить до падіння"
Сподобався мені цей трилер, несподіваний і динамічний. А ще дуже підходить для планування відпустки. От шукаєш собі квитки і читаєш про літак, який падає, падає, падає... Прочитала б щось іще цього письменника-сценариста.
9 з 10. 

Антологія "Колір зла" 
Розчарування місяця. Чи то я, може, забагато покладала на неї сподівань, але геть нічого не вийшло у нас з цією збіркою. Слабкі оповідання, ніякого жахливства. Вельми посередньо, тому забагато помпи.
5 з 10.

Анастасія Волховська "Афиновий ведмедик"
Фантастичної краси книжка, яку хочеться гортати і гортати. Мені мало тексту, але ілюстрації просто захоплюють. Якщо не собі, то комусь у подарунок купіть обов'язково. Дуже гарна.
10 з 10. 

Оксана Забужко "Казка про калинову спілку"
 Не можу сказати, що люблю переспіви відомих сюжетів. Деякі подобаються, звісно, але не у цьому випадку, мабуть, тому, що й первісний не припав до душі. Тому я не в захваті, та й стиль видався занадто важким для казки.
6 з 10.

Ілларіон Павлюк "Білий Попіл"
А от деякий переспів гоголівського сюжету у цьому містичному детективі дуже сподобався. Та й сама книжка така легка і цікава, що хочеться ще і ще. Радію, що в нас нарешті почались з'являтись нуарні штуки.
9 з 10. 

Таня Малярчук "Біографія випадкового чуда"
Химерна проза, яка з кожним разом подобається мені все більше. Таня Малярчук створила класний образ активістки, яка не хоче миритись з довколишнім лайном, і показала, яка бюрократія і пасивність її знищує. Сумно, але дуже правдиво.
9 з 10. 

Таіс Золотковська "Пиши" 
Книжка для тих, хто пише або збирається писати. Без води, без зайвини, написана легким цікавим стилем, із завданнями та варіантами сюжетів. Класна штука. На диво, ставлю нон-фікшну (мотиваційному) десятку.
10 з 10.

Ієн Бенкс "Осина фабрика" 
Книжка, яка за стрьомністю може потягатись з "Екзорцистом", а за клінічністю в рази перевершує. Реально класний трилер, який якось стрьомно радити друзякам. Хоча все ж сподобалось, особливо, коли дійшло до фіналу і всі натяки отримали підтвердження.
8 з 10.

James Patterson "Middle School: The Worst Years of My Life"
Люблю дитячі книжки трилерописця Паттерсона, а це ще й трохи комікс, тому сподобалось страшенно. Шкода, що на секонді була тільки ця частина, не відмовилась би від продовження, тим паче знаю, що воно є.
9 з 10.

Марина та Сергій Дяченки "Зло не має влади" 
Закінчення улюбленої серії Дяченків, тому трохи сумно. Але ця частина за сюжетом навіть насиченіша за попередні. Словом, раджу всю серію. Вона кльова!
10 з 10. 

Девід Ніколлз "Ми" 
Історія кохання, яка отримує від мене 10. Так зворушливо і прикольно, що починаю переглядати своє ставлення до таких творів. Однозначно любов і для найширшої читацької аудиторії.
10 з 10. 

Арундаті Рой "Бог дрібниць" 
Дуже справжня і емоційна історія, але мені хотілось, щоб вона і зрозумілішою була, але зі східною літературою у мене чомусь тотально не складається. Тому мушу трохи зняти балів, але раджу, бо таке в нас рідко буває.
9 з 10. 

Вільям Пітер Блетті "Екзорцист" 
Охохо, оце класний жахливчик. Я в захваті навіть попри те, що приблизно знала сюжет. Дуже майстерно все вибудувано, тому обов'язково до нього придивіться. Можна сказати, класика жанру.
10 з 10.  

Наразі все, далі говоритимемо про липневі книжечки)

Немає коментарів:

Дописати коментар