Шукати в цьому блозі

понеділок, 23 липня 2018 р.

Філіп Пулман "Рубін в імлі" - цікавий початок великої серії

Круто, коли вдається одним махом здолати нечитуна (який до мене традиційно в липні приходить і дає життя), а ще відкрити для себе нового автора у ненав'язливому жанрі - пригодницький young adult. І, хоч від цього роману я не чекала якоїсь феєрії, мені дуже сподобалось, як розвивалась історія.


"Рубін в імлі" стартово історія трагічна: головна героїня Саллі Локхарт втрачає батька у кораблетрощі (матері вона ніколи не знала) і залишається зовсім сама. Сварлива тітка тільки ятрить серце молодої дівчини, якій зараз потрібна підтримка. Тому Саллі тікає від ненависної опіки. І тепер вона стовідсотково сама, а ще за нею полюють агенти дикої старушенції, яка шукає рубін. Той самий, що в імлі і в назві.

Рубін магараджі - реліквія майже міфічна, от тільки він існує насправді. І батько Саллі колись його мав... Камінь має дивну силу і відкриває в людях те, що краще було б закрити назавжди. Заінтригувала?

Так от, Саллі б довго не протягнула, якби доля не звела її з симпатичним фотографом, який береться визволяти дівчину з біди, а ще влаштовує для неї тимчасовий прихисток.

А потім починається такий екшн, що краще читати, а не переповідати. Тим паче, що оформлення книжки таке кайфове, що аж хочеться... Читати її хочеться.

Тож я вже чекаю продовження. Мало б бути чотко.

Немає коментарів:

Дописати коментар