Шукати в цьому блозі

середу, 11 липня 2018 р.

Завершення улюбленої серії. Марина та Сергій Дяченки "Зло не має влади"

Трилогія про Ліну Лапіну - серія, яка не збавляє обертів, а з кожною книжкою тільки додає інтриги і відкриває нові сюжетні лінії. Королівство - повноцінний магічний світ, де не тільки чигають небезпеки, а й живуть найкращі люди.


Що ж тут сталось?

У Королівстві всі раптом забули Оберона, та й сам король десь зник. Пам'ятає його тільки некромант Максиміліан та принц-деспот. Зрештою, сам темний маг переміщується до світу Ліни, що попросити про допомогу. Ліна теж пам'ятає, у неї саме літні канікули. Як так сталось, що мудрий правитель щез зі всіх радарів і навіть з пам'яті підданих - загадка. Але Королівство не може бути без короля, який його захищатиме, і до мурів вже наближається смертоносна Сарана, яка нікого не пожаліє.

І хоч Ліна прагне відшукати короля, та ніхто не кидається їй на допомогу, бо ніхто не пам'ятає Оберона, навіть старший маг Гарольд, який не знає, як боронитись від навали, але розуміє, що тікати нікуди. Максиміліан ж пропонує шукати короля на вивороті світу, а там залишаються певні зв'язки.

"Зло не має влади" - найтемніша з усієї трилогії і час від часу здається, що виходу з цієї ситуації взагалі ніякого бути не може... Але це все-таки дитяча книжка (хоча моїй мамі вона сподобалась навіть більше, ніж мені), а там зло не має влади.

Дуже рекомендую фентезійні світи Дяченків.

Немає коментарів:

Дописати коментар